Afgelopen vrijdag en zaterdag is er weer vriendschappelijk gespeeld tussen TTV De Brug uit Apeldoorn en Westa. De senioren vertrokken op vrijdagavond naar Apeldoorn om daar hun wedstrijden te spelen. Dit was alweer het vierde jaar op rij dat deze vriendschappelijke wedstrijd werd georganiseerd! Na vele wedstrijden bleek de eindstand 32 – 24 te zijn in het voordeel van de Brug. Dat mocht ook wel een keer, want de afgelopen drie jaren werden telkens gewonnen door Westa! 🙂 Als bedankje deelde Bas namens Westa een grote hoeveelheid bierviltjes uit, waarop de komende jaren geturfd kan worden wie er wint. Natuurlijk waren de eerste drie streepjes bij Westa al ingekleurd…
De jeugd vertrok op zaterdag richting Apeldoorn. Dit was voor het eerst, maar het viel in goede aarde! Ook hier werden veel wedstrijden gespeeld. Tot het eind bleef het spannend, maar uiteindelijk moest ook de jeugd de overwinning aan de Brug laten (26 – 24).
Klik op Lees verder voor twee verslagen van beide dagen, geschreven door Willem Aalders (TTV De Brug).
10931300_695836237199514_916562452650321984_n
Klik op de foto voor een vergroting


Verslag vrijdagavond, senioren
Vrijdagavond 23 januari was het voor de vierde keer dat de vriendschappelijke wedstrijd tussen de spelers van Westa uit Westervoort en spelers van De Brug werd gehouden en ditmaal weer in Apeldoorn. Er hadden zich 12 Westa spelers aangemeld en vanuit De Brug waren er 13 spelers aanwezig. Zoals gewoonlijk begonnen we met koffie en koek aan de bar die weer door Harry werd bemand. De spelers werden op sterkte ingedeeld in 2 verschillende poules. De eerste poule bestond uit de Westa spelers Frank van Aalten, Lars Vermeulen, Bas van Vliet, Maarten de Mol, Charl van Kesteren, Roel Dolman en mijn broer Vincent Aalders. Onze spelers waren John Hartgers, Jeroen Reuvers, Chris Brouwer, Bert de Ree, Dick Rusch, Marc Bouwmeester en mijzelf. De tweede poule spelers waren Cor Stellaard, Jan de Deugd, Jan Gerretzen, Bram Velders en Gerrie Overkamp van Westa en Gerrit Wools, Jim Bonenberg, Ingrid van Beek, Ton de Graaf, Ronald de Jong en Johan van Gog van De Brug.
Door middel van loting werden de spelers aan elkaar gekoppeld voor elke wedstrijd. Na 2 ronden van enkelspelen werd er vervolgens een dubbelspel ronde gehouden. Vervolgens werd er nog 1 enkelronde gespeeld en daarna zochten de spelers elkaar op die nog tegen elkaar wilden spelen. De spelers van de tweede poule hebben zelfs zo’n beetje allemaal tegen elkaar gestreden. Ditmaal waren de spelers van De Brug erop gebrand om met uitstekend spel eens een keer te winnen, omdat we de vorige 3 uitgaves telkens hadden verloren. Tegen half twaalf was het tijd om de einduitslag bekend te maken.
De uitslag van de tweede poule was 13 tegen 18 voor Westa, maar de uitslag van de eerste poule was 19 tegen 6 in het voordeel van De Brug! Dus de einduitslag van 32 tegen 24 voor De Brug werd met luid gejuich ontvangen door de Brug-spelers. De missie waarvoor we een heel jaar hadden getraind was volbracht! Vervolgens kregen we een cadeau van de Westa spelers overhandigd, een stevig ingepakte doos, met ducttape afgesloten. Maar met behulp van een scherp mes werd de inhoud zichtbaar: 1000 bierviltjes! Met daarop het Westa- en het Brug-embleem en de onderlinge tussenstand, elk zwart streepje staat voor een gewonnen vriendschappelijke wedstrijd. Een geweldig ludiek cadeau dat nog jaren zichtbaar in ons clubgebouw zal liggen. Mocht je deze week of volgende week een thuiswedstrijd gaan spelen dan zullen de drankjes op een prachtig bierviltje worden gepresenteerd. Het was een zeer, zeer gezellige avond waar we allemaal van hebben genoten. De eerste teamspelers van Westa werden vervolgens ook nog eens door hun voorzitter gefeliciteerd met bloemen omdat ze kampioen waren geworden in de tweede klasse. Een avond om niet snel te vergeten en dat zullen we ook niet, omdat we voor de eerste keer deze wedstrijd hebben gewonnen en we telkens daaraan herinnerd zullen worden vanwege de historische bierviltjes.

Verslag zaterdagmiddag, jeugd
Zaterdagmiddag 24 januari werd voor de eerste keer een vriendschappelijke wedstrijd gehouden tussen de jeugdspelers van beide verenigingen. Een uitstekend initiatief van Tamara die, toen ze op de kalender zag dat de senioren een jaarlijkse wedstrijd spelen tussen de bevriende verenigingen, vroeg waarom we dat ook niet voor de jeugd konden organiseren. Er hadden zich van elke vereniging 10 jeugd spelers opgegeven waaruit bleek dat zij er ook veel zin in hadden. Vanuit De Brug had Ton de Graaf de touwtjes in handen, maar werd het speelschema helemaal over gelaten aan Maarten de Mol van Westa. Maarten heeft veel meer ervaring met dit soort toernooien en de spelers werden op sterkte ingedeeld in 2 poules van ieder 5 spelers van elke vereniging.
Vervolgens werden er 5 rondes per poule gespeeld waardoor iedere speler in zijn poule tegen elke speler van de andere vereniging kon spelen. Een mooi en zeer spannend schema. Na 40 van de 50 wedstrijden was de stand 21 tegen 19 voor De Brug. De voorlaatste ronde werd door Westa met 4 tegen 1 gewonnen, waardoor een tussenstand van 22 tegen 23 ontstond. Maar de laatste ronde werd door De Brug met 4 tegen 1 gewonnen, waardoor de eindstand van 26 tegen 24 in het voordeel van De Brug in de boeken geschreven kan worden! Alle jeugdspelers werden nog door Ton op een broodje knakworst en een ijsje getrakteerd wat in goede aarde viel want iedereen had zich tot het uiterste ingezet voor zijn of haar vereniging. Ton en Maarten, hartelijk dank voor de organisatie van deze eerste vriendschappelijke jeugdwedstrijd! Ik weet nu al dat we volgend jaar met de jeugd naar Westervoort zullen afreizen.

Beide verslagen zijn geschreven door Willem Aalders van TTV De Brug.

Categorieën: JeugdSenioren