Nadat zaterdag bekend werd dat we onze eerste kampioen van dit seizoen in huis hebben (Westa 5, zie bericht hieronder), is het tijd om eens te kijken hoe de andere teams ervoor staan. Klik op Lees verder om te zien welk team nog om welke prijzen strijdt!

*UPDATE*: In de poule van Westa 3 druppelen langzaamaan wat uitslagen binnen: Westa 3 en VIOS 1 staan gedeeld eerste met 64 punten uit 9 wedstrijden. Komende vrijdag is de thuiswedstrijd Westa 3 – VIOS 1, die zal gaan beslissen welk team kampioen wordt en promoveert naar de derde klasse! Spanning alom! Aangezien de heenwedstrijd in 5-5 is geëindigd, is niet op voorhand te zeggen welk team wint in het geval dat het vrijdag weer 5-5 wordt… Zie ook: promotie/degradatieregeling voor senioren.

Senioren

  • Westa 1: staat derde met 43 punten uit 9 wedstrijden. Zowel promotie als degradatie zijn niet meer te halen en daarmee handhaven zij zich in de tweede klasse.
  • Westa 2: door een verrassende 3-7 nederlaag tegen Taverdo uit Doetinchem, is het spannend geworden in deze poule! Westa 2 staat wel bovenaan (53 pt), maar ze worden op de voet gevolgd door Slagvaardig (51 pt), GROL (48 pt) en Taverdo (ook 48 pt). Komende donderdag speelt GROL nog tegen Taverdo en Westa 2 gaat op bezoek in Rheden bij Slagvaardig! Spannend!! Promotie is er in deze klasse voor alle nummers 1 en de beste 2 nummers 2.
  • Westa 3: ook hier is het spannend. Westa 3 staat tweede met 56 punten, op drie punten achterstand van VIOS (59 punten). Vanavond is er nog een wedstrijd in Dieren tegen Gazelle, en vrijdag staat de inhaalwedstrijd Westa 3 – VIOS 1 op het programma: dat zou best eens om het kampioenschap in deze poule kunnen gaan! Promotie is er alleen voor de nummers 1 in deze klasse.
  • Westa 4: en wederom een spannende poule. Westa 4 staat nu tweede in de poule (60 pt) en de nummer 1 (Odion) is met 75 punten niet meer in te halen. Westa wordt echter op de voet gevolgd door Oldra, met 59 punten… Komende vrijdag is de thuiswedstrijd tegen Odion, waarin gevlamd moet worden om op de tweede plek te blijven! De zes beste nummers 2, waar Westa 4 waarschijnlijk wel tot behoort als ze tweede kunnen worden, spelen immers nog een promotiewedstrijd voor een plekje in de vierde klasse.
  • Westa 5: met 16 punten voorsprong op de nummer 2 in de poule is Westa 5 niet meer in te halen en dus zijn ze KAMPIOEN!
  • Westa 6: dit team staat net als Westa 1 veilig in de middenmoot. Promotie is niet meer te halen en degradatie ook niet (het is immers de laagste klasse…).

Jeugd

  • Westa J1: veilig in de middenmoot: geen promotie en geen degradatie.
  • Westa J2: ook hier veilig in de middenmoot: geen promotie en geen degradatie…
  • Westa J3: dit team doet het goed! De huidige plek is een tweede plek, met twee punten achter op koploper Relax. Kampioen worden is mogelijk, maar wordt lastig… Op papier heeft Relax een makkelijkere laatste wedstrijd dan Westa J3, maar zeg nooit nooit… 🙂
Categorieën: JeugdSenioren