Vandaag vonden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen plaats. In de ochtend werken de senioren een voorronde af in poules van 6 en in de middag werden de finales gespeeld, eveneens in poules van 6. Toen kwam ook de jeugd erbij om hun toernooi te spelen. Na veel wedstrijden bleken we de volgende winnaars te hebben:

clubkampioenen

Denzel Graanoogst (jeugd) en Bas van Vliet (senioren)

Klik op Lees verder voor de volledige uitslag, een kort verslag en een foto-overzicht van de dag inclusief alle winnaars!

Uitslag Clubkampioenschappen 18 januari 2015

SENIOREN [A]
---------------------------------------------------------
1. Bas
2. Frank
3. Vincent
4. Lars
5. Gilian
6. Charl

SENIOREN [B]
---------------------------------------------------------
1. Nico-Jan
2. Jochem 
3. Jan de D.
4. Wil
5. Roel
6. Peter

SENIOREN [C]
---------------------------------------------------------
1. Cor
2. Jan G.
3. Bram
4. Martien
5. Ans

JEUGD [A]
---------------------------------------------------------
1. Denzel
2. Steven
3. Ken
4. Stan
5. Xander
6. Dirk

JEUGD [B]
---------------------------------------------------------
1. David
2. Dylan
3. Remon
4. Hugo
5. Jelle
6. Tom
7. Lucas
8. Max

Kort verslag

In de ochtend begonnen de senioren aan hun voorrondes; in twee poules van zes en één poule van vijf werd gestreden om de plaatsen in de finalepoules die ’s middags werden gespeeld. In de middag voegde ook de jeugd zich bij de senioren om hun toernooi (ook met voorronde en finale) af te werken. Na veel wedstrijden was het in twee poules nog spannend wie er met de winst vandoor zou gaan: in de jeugd B-poule in de senioren A-poule, waar de nieuwe clubkampioen uit zou komen! In de senioren A-poule eindigden zowel Bas, Frank en Vincent op 4 punten (4/5 gewonnen wedstrijden) en het onderling resultaat was ook gelijk (1 gewonnen en 1 verloren). Dit is in heel wat jaren clubkampioenschappen nog niet voorgekomen! De officiële regels van de NTTB voor meerkampen moesten er zelfs aan te pas komen om te bepalen wie de winnaar en dus clubkampioen zou worden… Na bestudering van de regels (in het bijzonder de zogenaamde “meerkampregel”), rekenen en nog eens rekenen bleek Bas aan het langste eind te trekken om zich nog een jaar clubkampioen te mogen noemen! Ook bij de jeugd werd na wat rekenen duidelijk dat David degene was die aan het langste eind trok in de B-poule.
(Korte uitleg meerkampregel: in een geval als dit wint de speler die de hoogste verhouding gewonnen/verloren games heeft. Bas won met 3-0 van Vincent en verloor met 3-1 van Frank; zijn verhouding is daarmee 4/3 (= 1.33). Frank won 3-1 van Bas en verloor 3-2 van Vincent, dus voor Frank geldt de verhouding 5/4 (= 1.25). Tot slot verloor Vincent met 3-0 van Bas en won 3-2 van Frank, wat leidt tot een verhouding 3/5 (= 0.6).)

Foto’s

Categorieën: JeugdSenioren