Wsport is een multisportprogramma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Wsport wordt gestimuleerd door LIVO (volleybal), KV Wesstar (korfbal), Westa (tafeltennis) in samenwerking met Sports Planet en Stichting Kulturhus Westervoort. Met Wsport willen de sportverenigingen bereiken dat kinderen door het sportplezier beter worden in sporten en bewegen. En stimuleren dat ze na hun jeugd met plezier blijven sporten.

Westa werkt samen met Wsport en onderstreept daarmee het belang voor kinderen om veel te bewegen, een goede motorische ontwikkeling te stimuleren en plezier in sporten te ervaren. Bij zowel Westa als Wsport staan sportplezier en de motorische ontwikkeling van de kinderen centraal. Bij Westa ligt het accent meer op tafeltennis, bij Wsport meer op lopen, klimmen, klauteren, balanceren, gooien, vangen, mikken; al deze sport- en beweegvormen komen aan bod. Kinderen die willen gaan sporten, maar nog niet weten welke sport het beste bij haar of hem past, maken zo spelenderwijs kennis met verschillende sporten.

Meedoen met Wsport kan op verschillende manieren. Direct door aanmelding bij Wsport, maar het kan ook via Westa, al dan niet in combinatie met tafeltennistrainingen. Voor kinderen vanaf de leeftijd 6 en 7 jaar, die lid zijn van Westa, kan het bewegen bij Wsport een extra sportmoment zijn, bijvoorbeeld om te werken aan het verbeteren van de motoriek. Voor kinderen van de leeftijd 4 en 5 jaar kan ook via Westa gekozen worden voor een wekelijkse Wsport-sessie.

Wanneer?
Woensdag, van 16.00 – 17.15 uur.

Waar?
Sports Planet (Emmerik 5, 6931 HC, Westervoort)

Kosten
Maximaal €40,- per jaar, naast de jeugdcontributie van Westa. Dit is dus voor jeugdleden van Westa die naast de training ook aan Wsport willen deelnemen. De precieze kosten zijn mede afhankelijk van het aantal deelnemers vanuit Westa. Voor kinderen die alleen deel willen nemen aan Wsport en (nog) niet meedoen met de tafeltennistrainingen bedraagt de contributie voor Wsport €140,- per jaar.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charl van Kesteren. Onderstaand filmpje geeft daarnaast een beeld van een Wsport-sessie.